Coronaprotocol bij Rapidity vanaf 19-05-2021

Beste leden,

We mogen weer trainen!

De pauzeknop is onberoerd gelaten en dus hebben de versoepelingen zoals die op 1905-2021 om 00:00 ingaan ook positieve consequenties voor het tafeltennis en dus voor Rapidity. Voor nu (en tot nader order) gelden de hieronder opgesomde regels die te allen tijde kunnen worden aangescherpt of versoepeld. Mocht dat noodzakelijk zijn dan houden we jullie uiteraard op de hoogte

Voor ons geldt dat we net als alle andere sporters en verenigingen in Nederland verplicht zijn het door het NOC*NSF opgestelde “Protocol Verantwoord Sporten” te implementeren en ons te allen tijde daaraan te houden. De NTTB heeft in aanvulling op dit protocol de tafeltenniswereld nog adviezen gegeven waarvan we er een aantal ter harte hebben genomen. Het “Protocol Verantwoord Sporten” is in ontwikkeling. Mochten er aanpassingen komen dan zullen wij die ook direct overnemen en alle leden daarvan op de hoogte stellen. Het meest actuele protocol is altijd hier te vinden: https://nocnsf.nl/sportprotocol

Het protocol gecombineerd met de specifieke situatie bij en van Rapidity hebben geleid tot de volgende maatregelen en implementatie van deze in de speelzaal en alle andere ruimtes:

Algemene maatregelen voor gebruik accommodatie en materiaal – veiligheid en hygiëne: 

Implementatie van de maatregelen specifiek voor Rapidity: 

 • Bij de ingang, in de kantine en alle andere ruimtes hangen diverse voorlichtings- en informatieposters. Neem kennis van de geldende maatregelen en pas ze te allen tijde toe. De posters hangen er niet voor niets!
 • Bij de ingang staat een tafel met daarop desinfecterende handgel. Gebruik deze handgel of was je handen volgens de richtlijnen van het RIVM.
 • Er staan in de speelzaal 5 tafels zonder speelveldomranding. Het is niet toegestaan de speelzaal aan te passen.
 • Na de training is het verplicht de tafel en de balletjes te ontsmetten met de beschikbaar gestelde desinfectiemiddelen. De ontsmette balletjes moeten weer terug in het mandje.
 • Indien je speelt met tafeltennisballen die je zelf hebt meegebracht dien je deze ook te ontsmetten na afloop van de training. 
 • In kantine (die weer open mag) staan stoelen en tafels op minimaal 1.5 meter van elkaar. Dit zijn vaste zitplaatsen die te allen tijde op hun plek moeten blijven. Geef elkaar de ruimte om deze vaste zitplaatsen te kunnen bereiken en gebruiken. De zitplaatsen kunnen alleen gebruikt worden indien er gewacht wordt op een (extra) speelmoment. Het dragen van een mondkapje is dan niet verplicht, omdat het plaatsnemen op “de wisselbank” onderdeel is van sportbeoefening.  
 • In de kleedkamer van de heren is één urinoir “afgeplakt”. Deze mag niet gebruikt worden.
 • Het maximale aantal aanwezigen gelijktijdig in het clubhuis is vastgesteld op 20. Bij deze vaststelling is uitgegaan van een maximale bezetting van de speelzaal (10 spelers).
 • Aanwezigen op een trainingsavond mogen maximaal 15 minuten voor en na een spelmoment aanwezig zijn. Daarna dient men óf het gebouw te verlaten óf weer actief te gaan spelen (indraaien in de training bijvoorbeeld).
 • Gebruik je gezond verstand en geef elkaar de ruimte in ons clubhuis!
 • Het is verplicht te registeren, te reserveren en een gezondheidscheck te doen. Reserveren kan “aan de deur” en gelijktijdig met de registratie. Voor deze doeleinden kan het bij de ingang beschikbare “logboek” worden ingevuld. Het invullen van je naam, datum en tijdstip van aankomst voldoet. Registreren kan alleen indien je alle vragen van de gezondheidscheck met “NEE” kunt beantwoorden. De vragen van de gezondheidscheck zijn beschikbaar bij de ingang en hier: https://www.rivm.nl/documenten/gezondheidscheck
 • Het is toegestaan buiten de traditionele trainingsavonden te spelen indien je in het bezit bent van een sleutel. Het is voor alle aanwezigen verplicht ook op die momenten alle geldende regels in acht te nemen;
 • De trainingen gaan “gewoon” door bij de jeugd. Bij de senioren geldt dat er maximaal 10 spelers tegelijkertijd kunnen spelen. De anderhalvemeterregel geldt ook tijdens het sporten.
 • Alle maatregelen worden doorlopend geëvalueerd en zullen worden aangepast indien daar aanleiding voor is.

Dat zijn een heleboel regels. Allemaal noodzakelijk om ons geliefde tafeltennis weer te kunnen beoefenen. Laten we vooral heel blij zijn dat we weer achter de tafel mogen. 

Vriendelijke groeten
Het bestuur van TTV Rapidity